Silikonpupper?

Man kjenner igjen kanskje ordene silikonpupper, silikonbryst eller silikonimplantat, dette har vært et svært populært valg for mange kvinner som ønsker å kunne gjøre brystene større enn det de er i dag. Silikonpupper eller innleggelse av silikonprotese er en type kosmetisk kirurgi som har vært ganske vanlig og populært de siste 50 årene

Det er ett enkel og greit inngrep slik det kalles også innebærer svært få om noen komplikasjoner i det hele tatt. Dersom legen har rett teknikk ser man muligheter for å kunne unngå de mest vanlige plagene i etterkant slik som:

  • Vonde nipler
  • Arr som er stygge
  • Store smerter

Hvorfor ta operasjonen?

Det finnes mange tenkelige årsaker for å ta operasjonen eller ønske seg større bryst i førsteomgang. Det kan være at man føler at brystene er for små, kan komme av sjalusi fordi man kjenner noen med større, det kan komme fra at man føler man har unormal fasong på brystene, tap av størrelse på grunn av at man har hatt barn og størrelsen har gått ned eller for å fikse det som har blitt skadet etter en ulykke.

Er det trygt med silikonpupper?

Det er ett enkelt og greit inngrep med relativt om noen komplikasjoner i det hele tatt, slike inngrep har tatt sted siden 60 tallet og er en av de mest vanlige og kanskje mest populære operasjoner å ta

Kirurger har mye data på innleggelsen av silikonpupper det og om du finner rett kirurg så har de også mye erfaring.

innleggelsen av silikonpupper

Dersom vi ser nærmere på hva du putter i deg, så har også mye forandret seg med tiden. Tidligere ble deg laget flytende silikon, og silikon med saltvann i seg. Men det går an å få tak i Silikon som er fast i formen, hvor sjansen for at det lekker ut skjer aldri, det er altså cohesive gel silikonpupper.

Det er noen årsaker som gjør at man ikke bør eller at man ikke kan få en slik protese, og det gjelder dersom du har for eksempel:

  • Blodpropptendens
  • Allergier mot bedøvelsesmidler som gjør operasjoner generelt vanskelig
  • Blødersykdom
  • Psykiske sykdommer kan ha innvirkning, må fås erklæring fra psykolog at det er ok.
  • Reduksjon av nikotinbruk

Generelt så anbefales det å ha en konsultasjon med kirurg i god tid dersom du vurderer silikonpupper før operasjonen tas sted.

Hva koster det?

Når det gjelder kosten av et slik ens inngrep så varierer det helt avhengig av hvilket implantat man vil ha, men ja det er litt kostelig. Gjennomsnittlig så ser vi en pris på rundt om 36 000 kroner.

forstørre brystene

Dersom man angrer valget sitt senere så ser vi også på gjennomsnittlig en pris på rundt 22 000 kroner. Til og med dersom man velger på skifte implantat så har det også en gjennomsnittlig pris på rundt 45 000 kroner. Men heldigvis for de fleste og aller fleste tilfeller så har man en garanti på behandlingen.

De aller fleste klinikker gratis konsultasjon dersom du tenker å anskaffe deg selv silikonpupper eller implantat slik det kalles. Men som sagt så varierer det på pris avhengig av hvilket implantat man går for og hvilken metode som det blir gjort på som er avgjørende.

Bruke sitt eget fett?

Dersom man ønsker å forstørre brystet med sitt eget fett, så koster det en god del mer. Men å gjøre dette involverer ingen fjerne objekter i kroppen din som ikke er naturlig, dette er en helt naturlig metode på å forstørre brystene, man tar altså fettvev fra mindre ønskede steder på kroppen, transformerer det og plasserer det i brystene.

Transplantasjon av fett er blitt brukt til mange formål, slik som for eksempel å gjenoppbygge skadet vev etter kreftbehandling, så det å bruke ditt eget fett er en grei løsning dersom man har pengene for det.

Silikonpupper med implantat